Annotatsiya: Mazkur maqolada dukkakli don maxsulotlarini yetishtirishda iqtisodiy
samaradorlikni oshirishda izchil izlanishlar olib borish, oziq-ovqat maxsulotlari xavfsizligini
ta’minlash va iste’mol ratsionini yaxshilash, talab etiladigan miqdordagi oziq-ovqat mahsulotlari
etishtirishni nazarda tutuvchi oziq-ovqat xavfsizligi davlat siyosatini ishlab chiqish va joriy
etishda, don va dukkakli ekinlar ilmiy tadqiqot institutida kuzgi yumshoq bug‘doyning
duragaylash yo‘li bilan yuqori hosilli, kasalliklarga chidamli, don sifati talab darajasidagi
navlarni tanlash, yaratish bo‘yicha olib borilgan kuzatuvlar va natijalar tahlili yoritilgan.
Kalit so‘zlar: don va dukkakli ekinlar , iste’mol ratsionini, yumshoq bug‘doy, duragay,
xosildorlik, selektsiya.
Ko'chirish: DUKKAKLI DON MAXSULOTLARINI YETISHTIRISHDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI OSHIRISH.pdf 210.71 Kb